Followers

Follow by Email

Pregnant

Ibu Hamil Mengidam Buah Kundang,tapi....

Salam ADORE ...Dah lama tak update blog Aku nie..fuh...fuh..macam dah berabuk je...Tetiba teringin nak update balik blog nie..Sape yang sudi baca,baca la ye..kalau yang tak suka just Abaikan..(ayat lapuk yang selalu sangat dengar kan).. hohoho... Kali nie aku nak update pasal kehamilan yang baru pertama kali Aku alami...Setiap ibu yang hamil pasti ada yang mengidam kan,tak kecuali diri Aku nie..Apa yang aku nampak,pasti Aku dapat makan..Nasib Husband aku baik kot, Aku tak la mengidam pelik2..Ada Aku baca fb tue isteri dia mengidam kepala lembu n makan otak lembu..Wahhhhh..waaaaa..xdapat ku bayangkan...Jangan la mcm tue,aku sendiri tak dapat bayangkan..huhu...Berbalik pada yang Aku mengidam.Aku xla dikatakan mengidam sangat sebenarnya,tapi Aku duk mengadap Fb je tiap2 hari. Jadinya musim nie mcm ramai je orang dok Post Buah Kundang dalam group Kelab Ibu Hamil tue. Maka Aku pun mulalah tulis nie dekat FB Aku


Malam tue Husband Aku cakap esok dia cari.Aku kesian jugak pada dia.Kalau xde kan kesian...Cepat je dia nak tolong carikan..Esoknya pas dia tolong orang dekat Pekan Sari Putatan buat Putu Bambu, Operasi mencari bermula.Dia mesej apa nama buah yang aku nak tue,aku cakap la buah Kundang.Hati Aku memang cakap susah nak cari dekat Sabah nie,kalau ada pun mahal dan kena pos pulak dari semenanjung.Lagipun nie bulan musim Buah,so xleh la nak berangan lebih2.. Aku tunggu dekat pukul 3 petang Husband Aku,..Dalam hati ada la berharap cikit.Tapi kalau xde aku dah request buah lain iaitu Mangga dan Durian..huhu.. Lama jugak dia cari..Jeng-Jeng-Jeng. Nie Hasilnya


Berkat hasil gigih Husband aku mencari dapat nie..Walaupun Target utama adalah buah Kundang.Tapi Aku tetap puas hati.Husband bawak balik nie.Tq so much Husband..Tgk harga Durian dalam polisterin je pun harganya RM18..nasib baik la sedap,kalau xsedap...Menangis la aku..Manakala Harga buah Mangga adalah RM10..Mahaiiiiiiiiii....Masamm..kecut2 air liuq Aku tauu..Nanti Balik Pahang la kita cari Buah Kundang,tapi lambat lg..Aku suruh sepupu Aku pos,ntah dia nak pos atau x..Kalau dia pos buah Kundang..Nnt aku update ye....Bagi korang tengok gambar je la..hohoho... #pregnant20weeks #dairyhamil (Soul Hazel)


There was an error in this gadget